Motivatie is een ellendig kwetsbaar iets, het is zo makkelijk om de handdoek in de ring te gooien en terug te vallen in oude gewoontes.

Dat maakt het ook zo fijn dat de transformatie ook bij vrienden begint op te vallen. 1 complimentje geeft mij tenminste weer motivatie om een maand vol te houden!

Uiteraard is gezondheid nummer 1 waarom ik ben gaan sporten, ik was mentaal op een vrij laag punt en ook fysiek klonk ik als een stoomtrein als ik 2 etages trap moest klimmen. Dingen als mijn veters strikken maakte mij ook enorm bewust van hoe erg mijn buik in de weg zat.

Een andere motivatie is dat ik toch graag weer eens wil gaan daten, en… ik weet dat je met overgewicht niet echt hoog scored in de vleeskeuring šŸ˜›.
Nu ben ik zeker geen romantisch persoon en is de omschrijving “boereL*L” beter tot zijn recht bij mij maar toch knaagt het “alleen” zijn thuis wel aan mij.

In april tot augustus 2023 heb ik een periode gehad waarbij ik wel even klaar was.
Er leek geen vooruitgang te zitten in het skaten, men vond dat ik veel te hyped was over activiteiten die hun makkelijk vonden (en voor mij oprecht nog een uitdaging was), op het werk was het enorm druk, stressvol en dan ook nog eens erg warm.

Dat alles bij elkaar was wel een moment dat bij mij de motivatie gewoon op was en daardoor ben ik tussen april en augustus bijna 15kg aangekomen door comfort-food en het gewoon niets doen.

In augustus kon ik gelukkig op het werk weer wat adem halen, het stresvolle project was gereed, en ik kon ook verhuizen naar een plek bij het raam zodat ik zelf wat meer verkoeling kon krijgen, dat gepaart met een tikkeltje zelf-haat kon ik gelukkig omzetten naar een motivatie om weer actie te ondernemen.

Nu onderhoud ik mijn motivatie voornamelijk met statistieken, via Garmin houd ik alles bij (Gewicht, Bloeddruk en alle activiteiten) en die laat mij dan vervolgens grafieken zien dat er daadwerkelijk vooruitgang zit in hetgeen wat ik uitspook.

Soms voel ik mij wel als sishyphus, een rots tegen een berg opduwen zonder uitzicht op het eind.
Maar als ik dan kijk waar ik vandaan kom, dan realiseer ik mij dat ik al ruim over de helft ben.

About Author